Ingrediënten

Van lokale specialisten voor de beste smaak

Ingrediënten

‘We werken alleen met specialisten uit Amsterdam. Ons brood komt van de bakker, het vlees van de slager en de groenten van de plaatselijke groenteboer. Ambachtsmensen hebben vanuit de liefde voor hun vak echt betere producten dan een groothandel. Daardoor kunnen wij een betere burger maken en een constante hoge kwaliteit garanderen.’

Ons scharrelvlees

Voor de burgers gebruiken we alleen scharrelvlees. De koeien en kippen hebben een goed leven gehad, en dat proef je. Het rundvlees komt uit het dorp Baambrugge op de Veluwe. Op de weilanden van boer Gert hebben de runderen de ruimte om in alle rust op te groeien. Het ras Blonde A’quitaine komt oorspronkelijk uit Zuid-Frankrijk. Het is rond 1960 ontstaan uit drie lokale rassen die vooral als trekdier dienden. Nu is het een modern vleesras. Als scharrelrunderen hebben ze veel vierkante meters tot hun beschikking en kunnen ze grazen op natuurterrein.

‘Wij vinden het belangrijk dat de koeien een goed leven hebben gehad voordat ze in hun zevende levensjaar de laatste gang maken. Het stressvrije leven van de koeien vertaalt zich naar lekker vlees: heerlijk mals, laag in cholesterol en weinig vetaanzet. Ons vlees is 100% Hollands scharrelrundvlees en komt net als de broodjes, vis en groenten van lokale leveranciers. Omdat we lokaal werken zijn de food miles van onze burgers beperkt. Dat is beter voor het milieu.’

Ons brood

Samen met een gerenommeerde bakkersfamilie uit Amsterdam hebben we een speciaal recept ontwikkeld voor onze burgerbroodjes. Onze demi brioche bol heeft een subtiel evenwicht tussen een vochtig mondgevoel en een volle boterachtige smaak. Zonder E-nummers maar met duurzaamheid in de bereiding: door samen te werken met een lokale ondernemer hoeft het brood weinig kilometers te maken.

Onze friet

De biologische aardappelen voor onze friet worden met zorg geselecteerd door een aardappelboer uit Oostzaan. Gedurende het jaar komen verschillende rassen voorbij, zoals het oude bintje en de Agria. De aardappel moet volgroeid zijn om het perfecte frietje te bereiden. We snijden de friet in onze keuken met de hand en bereiden de friet in 100% plantaardige olie. Door de friet niet te schillen blijven de smaak en vitaminen behouden.

Bio-verpakkingen

Onze wegwerpverpakkingen zijn allemaal bio-based en of recycled content. Bio-based wil zeggen dat we disposables en verpakkingen maken van hernieuwbare grondstoffen en/of restmaterialen. Recycled content wil zeggen dat de materialen geheel of deels bestaan uit gebruikte materialen als oud papier of gebruikte pet-flessen.