Over ons

Ambachtelijke burgers bereid met passie en de beste ingredienten

Over ons

Joris en Yatha hebben altijd een grote voorliefde gehad voor ‘de burger’. Wereldwijd hebben ze verschillende burgers geproefd en in de Verenigde Staten raakten ze gefascineerd door de opkomst van de Burger Bar, als tegenhanger van fastfoodketens als McDonald’s. De burgers van een burger bar zijn ambachtelijk gemaakt met de beste verse ingrediënten, en dat proef je.

Build your own burger

Toen ze in Los Angeles een Umami burger aten, wisten Joris en Yatha het zeker: Nederland moest ook aan de ‘betere burger’. Nadat ze beide de hotelschool hadden afgerond startten ze in 2014 met Burgerlijk Amsterdams. Uit liefde voor het product bedachten ze het concept Build your own burger, waarbij je naar wens zelf je eigen burger kunt samenstellen.

“Uit ervaring weten we dat het broodje niet te overheersend moet zijn. Je wilt echt vlees proeven, meer vlees dan brood. Ideaal is dit vlees goed gebakken, medium. Bereid je de burger op houtskool, dan moet je hem even laten rusten voordat je hem serveert. De burger krijgt dan meer smaak door de sappen die vrijkomen. Bij Burgerlijk Amsterdams werken we met een grillplaat. Hierdoor schroeit het vlees direct dicht, waardoor we de pure smaak kunnen behouden.”

Vers van lokale leveranciers

Burgerlijk Amsterdams werkt alleen met verse producten van lokale leveranciers. Joris en Yatha weten hierdoor precies waar het vlees, brood en de groenten vandaan komen en kunnen hiermee de hoge kwaliteit van de burger garanderen. Ook de sauzen maken ze zelf, ze gebruiken geen kant-en-klare sauzen. Voor de burgers gebruiken ze bovendien alleen scharrelvlees, de koeien en kippen hebben een goed leven gehad. En alles is supervers.

“Veel mensen denken bij burgers aan de hamburgers van grote fastfoodketens. Wij willen de standaard verhogen, mensen zijn tegenwoordig veeleisender als het om eten gaat. Terecht. Wij geloven in een gelukkig en gezond leven, waarbij goede voeding en comfort centraal staan. Daarom maken wij casual fastfood dat vol van smaak is én goed voor mens en milieu. Bovendien laten we jou vanuit ons concept zelf je eigen menu en smaken kiezen.”