Over ons

Ambachtelijke burgers bereid met passie en de beste ingredienten

Over ons

Joris heeft altijd een grote voorliefde gehad voor ‘de burger’. Wereldwijd heeft hij verschillende burgers geproefd en in de Verenigde Staten raakte hij gefascineerd door de opkomst van de Burger Bar, als tegenhanger van fastfoodketens als McDonald’s.

Joris heeft een hotelschool achtergrond, zijn voorliefde voor koken is op jonge leeftijd ontstaan. Hij heeft in binnen- en buitenland in diverse keukens gestaan, van eenvoudige concepten tot Michelinsterren restaurants.

De burgers van Burgerlijk zijn ambachtelijk gemaakt zoals Joris is opgevoed met de beste verse ingrediënten, en dat proef je.

Build your own burger

Toen hij in Los Angeles een Umami burger at, wist Joris het zeker: Nederland moest ook aan de ‘betere burger’. Nadat hij de hotelschool had afgerond startte hij in 2014 met Burgerlijk Amsterdams. Uit liefde voor het product bedachte hij het concept Build your own burger, waarbij je naar wens zelf je eigen burger kunt samenstellen.

“Uit ervaring weten we dat het broodje niet te overheersend moet zijn. Je wilt echt vlees proeven, meer vlees dan brood. Ideaal is dit vlees goed gebakken, medium. Bereid je de burger op houtskool, dan moet je hem even laten rusten voordat je hem serveert. De burger krijgt dan meer smaak door de sappen die vrijkomen. Bij Burgerlijk Amsterdams werken we met een grillplaat. Hierdoor schroeit het vlees direct dicht, waardoor we de pure smaak kunnen behouden.”

Vers van lokale leveranciers

Burgerlijk Amsterdams werkt alleen met verse producten van lokale leveranciers. Joris weet hierdoor precies waar het vlees, brood en de groenten vandaan komen en kunnen hiermee de hoge kwaliteit van de burger garanderen. Ook de sauzen maken ze zelf, ze gebruiken geen kant-en-klare sauzen. Voor de burgers gebruiken ze bovendien alleen scharrelvlees, de koeien en kippen hebben een goed leven gehad. En alles is supervers.

“Veel mensen denken bij burgers aan de hamburgers van grote fastfoodketens. Wij willen de standaard verhogen, mensen zijn tegenwoordig veeleisender als het om eten gaat. Terecht. Wij geloven in een gelukkig en gezond leven, waarbij goede voeding en comfort centraal staan. Daarom maken wij casual fastfood dat vol van smaak is én goed voor mens en milieu. Bovendien laten we jou vanuit ons concept zelf je eigen menu en smaken kiezen.”